Kemaskini Galaxy S3 dengan rom Ultima ROM v6.0.2


Rom Ultima adalah salah satu rom yang popular bagi Samsung Galaxy S3. Hal ini kerana ia datang dengan ciri-ciri peranti Nexus dan Galaxy Note 2.Menarik, bukan? Sebelum pasang rom ini anda perlu root terlebih dahulu peranti anda.Download the ROM Manager app from the Latest Google PLAY Store and install the same. Make sure that the minimum battery charge left is at least 30% or else device might just get turned off in the middle of firmware update.

Muat Turun Aplikasi Rom Manager daripada Google Play Store dan install. Pastikan bateri Galaxy S3 anda sekurang-kurangnya pada paras 50% ubagi mengelakkan telefon anda mati semasa proses ini.

Muat turun Rom Ultima daripada SINI ke komputer.Selepas itu, sambung Galaxy S3 pada komputer dan pindah Rom Ultima ke kad memori telefon anda.

Seterusnya, cabut kabel tersebut dan uka aplikasi Rom Manager dan pilih “reboot into recovery mode”  bagi memasuki recovery mode.

Di recovery mode, pilih “install zip from sd card”  dan klik pada fail rom ultima. Kebiasaan ia cuma mengambil masa selama 3-5 minit untuk install kemaskini ini. Sesudah selesai, Galaxy S3 anda akan reboot. ia mungkin memakan masa sehingga 4-5 minit bagi reboot buat kali pertama0 comments:

Post a Comment