Cara Kemaskini Galaxy S2 dengan ICS 4.0.3 XXLPQYa memang semua pengguna Samsung Galaxy S2 i9100G di Malaysia ini dah boleh menikmati Android versi 4.0.3 iaitu Ice Cream Sandwichmelalui OTA ataupun Kies. Walau bagaimanapun di baca ialah tutorial bagi install Android versi 4.03 ICS secara manual atau ertui kata lain dengan menggunakan ODIN


>  Kemaskini ini sesuai untuk Galaxy S2 i9100 sahaja

>  Muat turun pakej ICS 4.0.3 untuk Galaxy S2 i9100G di SINI

>  Selepas itu, extracted fail tersebut, buka aplikasi "odin" pada computer dan matikan telefon anda supaya dapat memasuki Download Mode

>  Download pada Galaxy S2 i9100 dapat dimasukki dengan menekan butang Volume Down, Home dan Power secara serentak sehingga keluar gambarajah sperti di bawahBuka Odin di komputer dan sambung telefon anda dengan menggunakan kabel USB dan anda akan lihat ID: COM bertukar kepada warna kuning.

>  masukan fail yang di muat turun sebentar tadi seperti berikut

>  Klik tabs “PDA” pada Odin dan pilih fail “I9100GXXLPQ_I9100GODDLP7_I9100GDDLP5_HOME.tar.md5” . seterusnya klik "Start" unruk memulakan proses kemaskini tersebut.

>  Apabila selesai Galaxy S2 akan reboot secara automatik. Cabut wayar USB daripada Komputer dan matikan Galaxy S2 anda dan masuk ke Recovery Mode.

> Recovery Mode boleh dimasuki dengan menekan butang Volume Up + Home + Power.

>Dalam Recovery Mode, pilih “Wipe data/factory reset” dan seterusnya “Wipe Cache partition” dan reboot telefon anda

Tahniah sekarang Galaxy S2 i9100G anda selesai di kemaskini

0 comments:

Post a Comment